Hampaiden valkaisu

Suun terveydenhuollon ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu on helppo ja turvallinen keino kaunistaa hymyä.

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä joko vastaanotolla tai kotona. Vastaanotolla tehtävissä valkaisuissa käytetään voimakkaampia valkaisugeelejä kuin kotona tehtävässä valkaisussa. Vastaanottolla tehtävissä valkaisuissa geelin tehoa lisätään valkaisulaitteesta riippuen eri valolähteellä. Tulos on yleensä riittävä jo yhden hoitokerran jälkeen. Kotivalkaisussa valkaisugeeli on miedompaa, joten valkaisutulokset tulevat hitaammin. Kotivalkaisu on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, jos halutaan vain pientä kirkastusta tai hampaat ovat kovin erisävyiset. Lopputuloksen kannalta valkaisumenetelmillä ei ole eroa.

Vastaanotolla tehtävissä valkaisuissa varataan yksi pidempi toimenpideaika. Alkuun katsotaan yhdessä asiakkaan kanssa väriskaalalla hampaiden lähtöväri. Tämän jälkeen ikenet suojataan ja hampaiden pinnoille levitetään valkaisugeeli vaikuttamaan. Valo asetetaan lähelle hampaita tehostamaan geelin toimintaa. Geeli vaihdetaan hoidon aikana pari kertaa aktiiviseen geeliin. Lopuksi käytetään samaa väriskaalaa kuin alussa, näin selvitetään saavutetut sävymuutokset.

Vastaanottovalkaisuista löytyy eri vaihtoehtoja. Uutena vastaanotollamme löytyy Beyond™ Polus®-valkaisu ja lisäksi teemme Zoom!™-valkaisuja.

Kotivalkaisussa asiakkaalta otetaan omista hampaista jäljennökset, joiden pohjalta valmistetaan henkilökohtainen valkaisumuotti ylä- ja alahampaille. Kotona muottiin laitetaan haluttujen hampaiden kohdalle valkaisugeeliä, jonka jälkeen muotti laitetaan suuhun. Muotin annetaan olla suussa muutama tunti päivässä tai vaihtoehtoisesti yön yli. Hoitojakso kestää yleensä viikon, tämä katsotaan aina henkilökohtaisesti yhdessä suuhygienistin kanssa.

Valkaisutulokseen vaikuttaa moni tekijä. Hampaiden lähtövärillä, ruokailutottumuksilla, hampaiden kotihoidolla sekä asiakkaan iällä on vaikutusta. Yleensä valkaisulla saavutetaan 6-8 astetta vaaleampi sävy, mutta tulokset ovat aina yksilöllisiä eikä lopputulosta voida tietää etukäteen.

Jos olet kiinnostunut valkaisusta, voit varata maksuttoman valkaisukonsultaatioajan suuhygienistillemme. Ensimmäisellä kerralla käydään läpi valkaisuvaihtoehdot ja etsitään asiakkaalle paras valkaisumenetelmä. Käynnillä varmistetaan myös, ettei valkaisulle ole estettä. Hampaiden tulee olla ehjät ja puhtaat. Tarvittaessa ennen valkaisua hoidetaan paikkaukset ja hammaskiven poisto. Valkaisua ei tehdä raskaana oleville, imettäville äideille eikä alle 18-vuotiaille.

Lisätietoa www.beyonddent.com, www.hampaidenvalkaisu.fi

Ajanvaraus

Nyt voit varata ajan hammaslääkärille tai suuhygienistille myös netissä kellon ympäri. Elegantissa on käytössä sähköinen ajanvarauspalvelu, jolla voit helposti varata ajan myös vastaanottomme aukioloaikojen ulkopuolella.

Ajanvaraus

Esitietolomake

Muistathan ottaa tullessasi mukaan valmiiksi täytetyn esitietolomakkeen. Lomakkeen voit ladata napsauttamalla alla olevaa painiketta.

Esitietolomake